Известие

Collapse
No announcement yet.

Спънат демараж...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги, аз пък що си мисля, че "отпушването" след въпросните 3000 rpm, е вследствие действието на вариатора. При неработещ вариатор, такова "дръпване" - няма...

Не претендирам, че съм много компетентен по въпроса, но така си мисля. Ако греша, нека някой от разбиращите да обясни, моля ...

Comment

OFF
      Last edited by milev86; d.m.y г., 11:38.
      ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Това няма нищо общо с вариатора на колата ти. Не съм го чел, но по картинките разбирам. Има такива предавателни кутии (вариаторни кутии) с изместване на предаването на движение чрез плъзгане по конусовидна ос. Има такива коли с такъв тип кутия. Може да питаш youtube и да видиш нагледно за какво иде реч.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Това няма нищо общо с вариатора на колата ти. Не съм го чел, но по картинките разбирам. Има такива предавателни кутии (вариаторни кутии) с изместване на предаването на движение чрез плъзгане по конусовидна ос. Има такива коли с такъв тип кутия. Може да питаш youtube и да видиш нагледно за какво иде реч.
          Правилно! Объркал съм се! За скутери е!
          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Колеги, аз пък що си мисля, че "отпушването" след въпросните 3000 rpm, е вследствие действието на вариатора. При неработещ вариатор, такова "дръпване" - няма...
            Вариатора тръгва на 1700 оборота някъде, и двгто трябва да е на определена температура, мисля че над 40-50 или нещо от сорта помня че беше, като карах с диод към селеноида му, за да видя кога сработва......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
              Именно. До 3 000 об натискам педала докрай с идеята, че ще отпуши....не! До 3000 оборота, независимо на коя предавка е - подритва, глъхне...все едно нещо някъде е запушено и едвам-едвам...докопа ли ги обаче 3 000 оборота....майкооооо....особено ако съм й сипал хубав бензин...лелеееее верно като самолет.
              Стигнах до извода, че трябва на първа да сменям на около 4 000 оборота и така на всяка една, за да може да нямам засечки и да си зацепва направо на 3 000. Ама така разхода ще ми стане, като на КАМАЗ
              Колега 2 неща ремап + олекотена шайба , ще останеш приятно изненадан. Казваш , че катализатора е изтърбушен тъйче там няма какво да те спъва. Тя си е така по дефаулт колата високо оборотна е нормално е преди тези обороти да е по-мудна , ама чак пък спряла не е , затова имаш 5 предавки и можеш винаги да си в оборот , за климатичната температура , ами на който му загравя да сменя радиатора аз бях така , наакрая протече смених го с нов и сега всичко е бетон. Също така удари 1 диагностики виж дали всичко ти е изправно с какъв бензин я караш колата ? Провери си свещите и бубините ( ако са ти стари свещите удари денсо или НГК иридиеви) после 1 ремап , че и шайба и ще си говорим дали не върви , има многоо неща колега , но не мисли , че разхода би ти се дигнал чак толкова , незнам не съм инжинер , обаче мисля , че така си е изчислена просто колата , е моята в момента е 7500 оборота , а на всички познати бензините изключват на 6300-500 , но и почват да вървят , не от 2700-300 ами от по-ниски.
              Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 16:06.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Не е тука темата но все се чудя каква е аджеба ползата от олекотена шаиба
                Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Каквато е и от олекотен маховик например. Оригиналната шайба е 2 кг. Олекотената е под 1 кг. И другото е по-малкия и диаметър. Усеща се много добре в ниски обороти и на малките предавки.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

чак като ефект от лек маховик с леко неверие го приемам това

Comment

Първоначално публикувано от r.punto Покажи съобщение
                      чак като ефект от лек маховик с леко неверие го приемам това
                      Караш колело с две различни задни гуми да речем - в единия случай едната е по тежка - кое от двете колела би предпочел да караш?
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Зависи, дали се изкачвам или слизам....
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Зависи, дали се изкачвам или слизам....
                          В повечето случаи си направо и нагоре, така че по-леката гума. По-добре леко нагоре, отколкото много бързо надолу.
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

по мои ноблюдения от г 60 полза от "леки шаиби" няма
                            за колелото бих карал по вървящото колело

Comment

Първоначално публикувано от r.punto Покажи съобщение
                              по мои ноблюдения от г 60 полза от "леки шаиби" няма
                              за колелото бих карал по вървящото колело
                              Има колата става по-приятно за каране , по-отзивчива става в ниските обороти и на малки предавки като 1-2 дори и 3та , като цяло се променя цялата динамика в ниските обороти , където при спокойно каране си е доста приятно, доста хора след като съм ги возил казват , че колата " лепи " доста за седалката , а все пак е атмосферка , няма тубо , няма компресор.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                                Колега 2 неща ремап + олекотена шайба , ще останеш приятно изненадан. Казваш , че катализатора е изтърбушен тъйче там няма какво да те спъва. Тя си е така по дефаулт колата високо оборотна е нормално е преди тези обороти да е по-мудна , ама чак пък спряла не е , затова имаш 5 предавки и можеш винаги да си в оборот , за климатичната температура , ами на който му загравя да сменя радиатора аз бях така , наакрая протече смених го с нов и сега всичко е бетон. Също така удари 1 диагностики виж дали всичко ти е изправно с какъв бензин я караш колата ? Провери си свещите и бубините ( ако са ти стари свещите удари денсо или НГК иридиеви) после 1 ремап , че и шайба и ще си говорим дали не върви , има многоо неща колега , но не мисли , че разхода би ти се дигнал чак толкова , незнам не съм инжинер , обаче мисля , че така си е изчислена просто колата , е моята в момента е 7500 оборота , а на всички познати бензините изключват на 6300-500 , но и почват да вървят , не от 2700-300 ами от по-ниски.
                                Човека пише, че колата му глъхне и прекъсва до 3000 оборота, ти го пращаш да го мапват и шайба да му слагат. Сериозно ли го мислиш тва?????
                                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Working...
                                X